Leiebil i Lisboa

Lisboa view from marques high

Portugal vokser frem som et stadig mer attraktivt reisemål, med deres lange kystlinje og solfylte klima. Det er først og fremst hovedstaden Lisboa som trekker turister, og det er en langt mer innholdsrik by enn hva man kanskje først tror. Først og fremst så er det svært mange historiske severdigheter og attraksjoner i Lisboa, som historieinteresserte vil falle pladask for. Byen ligger i den sørlige delen av Portugal, og ligger langs landets kystlinje mot Atlanterhavet. I skrivende stund bor det omkring 600 000 innbyggere i selve hovedstaden, men hvis man regner med forsteder så kryper dette tallet opp mot hele 3 millioner mennesker.

Den internasjonale flyplassen ligger en kjøretur på intet mindre enn et kvarter fra selve sentrum av Lisboa, og heter Portela lufthavn. Her er alle de store leiebilkjedene representert og det anbefales å leie bil på flyplassen. Du kan også leie på forhånd via kjente nettsider som Goautos – Lisboa eller Leiebil Flyplass – Lisboa

Kjøretips i Lisboa

På samme måte som for eksempel Roma, så ble Lisboa bygd i en tid der det ikke eksisterte biltrafikk. Derfor er dagens gater trange og kompliserte, og egentlig ikke tilpasset moderne trafikk. Derfor er det svært mange enveiskjørte gater i sentrum, og i gater hvor det ikke er det kan man oppleve at det så vidt er plass til to biler. Samtidig så bidrar det ikke til at du som forsiktig leiebil-sjåfør må hanskes med hissige portugisere som ikke akkurat sparer på hornet.

Foruten om dette så er det forholdsvis greit å kjøre bil i Lisboa, bare man tar det rolig. Fartsgrensen i sentrum er uansett veldig lav (ofte ned mot 30 km/t), slik at man må regne med god tid dersom man skal kjøre bil i sentrum. Nettopp derfor anbefaler vi at man oppsøker bilutleie på flyplassen, og heller bruker bilen når man skal på utflukter utenfor sentrum.

Her leier du bil i Lisboa

Bilutleie finner du på den internasjonale flyplassen like utenfor Lisboa, og hvis du uansett skal ha bil under oppholdet ditt så er det like greit å booke den her. Eventuelt så kan du bestille den på flyplassen og hente den i sentrum, men det er som regel billigere å forhåndsbestille leiebil på nett og hente den på flyplassen. Da slipper du også ekstra transport inn til sentrum. Alle de store leiebilkjedene er til stedet på flyplassen i Lisboa, inkludert Avis og Hertz som kanskje er mest aktuelle for de fleste nordmenn.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Portugal er et forholdsvis lite land, og man kan med hovedstaden Lisboa oppleve mange severdigheter og attraksjoner i nærheten. Blant annet anbefaler vi en kjøretur til Costa Azul like sør for Portugal (omtrent 1,7 mil), der man kan oppleve alt fra vinsmaking til badestrender og nasjonalparker. Vil du oppleve det autentiske Portugal så er en kjøretur til Vila Nogueira de Azeitao et utmerket valg. Avstanden fra Lisboa er kun 3,6 mil, og dette er en livlig liten fiskerlandsby.

Vurder også å kjøre den 2,9 mil lange turen til byen Sintra, og turistmålet Sintraberget. Her opplever man frodig natur med massevis av antikke og godt bevarte bygninger/severdigheter som for øvrig er oppført på verdensarvlisten til UNESCO.